Belépés

Ennyi az idő!

Naptár

«  Július 2010  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Főbb témáim...

Agymenés [10]
Dizájn center,képtelenségek,humor...
Napi helyzet [12]
Napi hírek,és ahogyan én látom...
Zenedoboz [9]
Kedvenc zenéim,Youtube,saját művek...
No comment [8]
Olyan cikkek,melyekhez nincs hozzáfűzni valóm
Sport [4]
Na,vajon miről szólhat?
Archívumom [2]
Más helyeken megjelent régebbi írásaimból válogatok...
Irodalom óra... [7]
Szépirodalmi művek. Versek,elbeszélések,esszék...
Személyes [7]
Minden más,ami a többi kategórián kívül esik...
Gépházbejegyzés [5]
Az oldal frissítésével kapcsolatos bejegyzések.
Bulvárkodok [3]
Nem elég,hogy legálisan kést döfnek a hírességekbe,én még meg is forgatom...

Címkék...

Blog szülinap

Keresés a blogban

Google hegyek

Add tovább!

Share

Kedvencem lesz!

MZ/X Jelkezz!

Körkérdés

Melyik témáról olvasnál szívesen? (A ctrl lenyomva tartásával több választ is bejelölhetsz)

Összes válasz: 5

Fájlfeltöltő

Vírushíradó

A háborúk ára

Épp itt járnak

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Blog etikett

Copyright

Creative Commons Licenc
bedroomdj writeforfun - a világ,ahogyan én látom című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc alatt van.
Based on a work at writeforfun.ucoz.hu.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://writeforfun.ucoz.hu/.




Péntek, 2024-05-17, 4:15 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS
Write 4 fun - a világ,ahogyan én látom
Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Kedves Naplóm!


Nyitólap » 2010 » Július » 17 » Ettől gyógyultam tavaly tavasszal...
7:22 AM
Ettől gyógyultam tavaly tavasszal...
   2009. márciusában rosszul lettem a munkahelyemen. De olyan szinten,hogy sok év után végre föl kellett keresnem a háziorvosom. Ő írt is cuccot,írt. Hajjaj...a gondok akkor kezdődtek,amikor elolvastam a betegtájékoztatót. Bár ne tettem volna...idézem szó szerint,bár a bogyó nevét kicsillagoztam az eredeti bejegyzésben is. Ezt figyeld...

"... Mint minden gyógyszernek, az ***-nak is vannak mellékhatásai. Ezek közül legsúlyosabb, hogy fokozódik a gyomor-bélrendszeri fekély, vérzés, perforáció kialakulásának kockázata.
További lehetséges mellékhatások:
gyomorégés, telítettségérzés, szomjúságérzés, émelygés, hányinger, hányás, hasi fájdalom, székrekedés, hasmenés, emésztési zavarok, bélgyulladás, májgyulladás, szédülés, kábultság, gondolkodás-koncentrálóképesség zavara, fejfájás, álmatlanság, depresszió, görcsök, végtag-zsibbadás, izomgyengeség, bőrviszketés, kiütések, bőrvérzések, bőrgyulladás, bőr alatti vizenyő, veseműködési zavarok, vérkép-eltérések, vér kálium-szintjének emelkedése, szívdobogás-érzés, verítékezés, allergiás reakciók (fulladás, szem-fülpanaszok, láz).

A kezelés során észlelt mellékhatások vagy bármilyen szokatlan tünet jelentkezése esetén haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát..."

Tudnod kell,egyfajta láz-,és fájdalomcsillapító amiről írok.

Akkortájt kaptam még egy gyógyszert,szintén nem egyszerű,viszont kezdem érteni,hogy miért lehet belehalni az influenza egyik-másik szövődményébe,legalábbis,ha ilyetén módon segítenek.
  
- A ***** alkalmazásának javallatai: légúti fertőzések (melléküreg-, torok-, mandulagyulladás, hörghurut, tüdőgyulladás); a bőr és a bőralatti szövetek fertőzései. - eddig tehát oké. De mire kell fölkészülni a "gyógyulás érdekében" ?

- Gyógyszerkölcsönhatások: - klaritromicin-kezelés ideje alatt nem szabad terfenadin, ciszaprid, pimozid, asztemizol, vagy ergot-alkaloid tartalmú gyógyszert szedni.
- -Bizonyos, hosszú távú kezelésként alkalmazott gyógyszerek egyidejű alkalmazása esetén orvosa szükségesnek ítélheti a szérumkoncentráció ellenőrzését és szükség szerint módosíthatja a kombinált készítmények adagolását. Ezek közé tartoznak a következő hatóanyagokú, például egyes szívgyógyászati gyógyszerek (digoxin, dizopiramid), nyugatók (triazolám, midazolám), epilepszia elleni szerek (karbamazepin, fenitoin), szervtranszplantáció után adott szerek (ciklosporin, takrolimusz), valamint bizonyos fertőzések kezelésére használatos szerek (rifabutin, itrakonazol).
- A klaritromicint nem tanácsos együtt adni a következő hatóanyagú vér koleszterin, ill. egyéb lipidjeinek szintjét csökkentő gyógyszerekkel (pl. lovasztatin és szimvasztatin), mert a kombinált kezelés során izomfájdalnak léphetnek fel sőt ritkánk a vázizomzat pusztulásához vezető rendellenesség (rhabdomyolysis) is felléphet.
- A klaritromicin fokozhatja a véralvadásgátlók (pl. warfarin hatóanyagú gyógyszer) hatását, emiatt vérzés léphet fel. E szerek egyidejű alkalmazása esetén orvosa ellenőrzi az Ön prothrombin szintjét.
- A retard hatású klaritromicin és a zidovudin (hatóanyag) kölcsönhatásait nem tanulmányozták, ezért ha zidovudint szedő betegek szorulnak klaritromicin-kezelésre, akkor ajánlatos az utóbbit azonnali kioldódású készítményként szedniük.
- Klaritromicin és (HIV fertőzés kezelésére használatos) ritonavir kombinált alkalmazásakor szignifikáns mértékben emelkedhet a klaritromicin szérumszintje. Veseelégtelenségben ezért azonnali kioldódású klaritromicin készítményt kell adni.
- A klaritromicin nem befolyásolja a hormonális fogamzásgátló tabletták hatásait.

(Ezt vajon hány orvos tudja felsorolni kapásból? De nincs még vége...)

Mellékhatások: Mint minden gyógyszer, a ********** is okozhat mellékhatásokat.
A ******* alkalmazása során émelygés, étvágycsökkenés, hányás, hasmenés, és hasi fájdalom jelentkezhet mellékhatásként. Bőséges és elhúzódó hasmenés jelentkezésekor minden esetben ki kell zárni az antibiotikum-kezelés mellékhatásaként kialakult álhártyás vastagbélgyulladás lehetőségét. Ezen kívül szórványosan előfordulhat a szájüregi nyálkahártya és a nyelv gyulladása, a fogak és a nyelv múló jellegű elszíneződése, fejfájás, túlérzékenységi reakciók (kiütések, azonnali típusú túlérzékenységi reakció, stb.), átmeneti íz érzés- és szaglászavar, múló hallászavar, fonákérzések fülcsengés, központi idegrendszeri zavarok (szédülés, bizonytalanság-érzés, zavartság, rettegés-érzés, álmatlanság, rémálmok, hallucinációk, pszichotikus reakciók és rángógörcsök). A felsorolt mellékhatások az esetek zömében enyhék és múló jellegűek.
Rendkívül ritkán a májenzimek aktivitásának fokozódását és epepangás okozta sárgaság kialakulását is észlelték. Bár ezek a rendellenességek súlyosaknak bizonyulhatnak, rendszerint múló jellegűek. Mindazonáltal néhány, súlyos alapbetegségben szenvedő, más gyógyszereket is szedő betegeken fatális májelégtelenség kialakulásáról számoltak be. Ha nem érzi jól magát, ill. bőrének sárgásra színeződését észleli, haladéktalanul forduljon kezelőorvosához.
Szórványosan észlelték a vércukorszint jelentős csökkenését (hypoglykaemia kialakulását) - többnyire vércukorszint-csökkentő gyógyszereket is szedő betegeken.
Egy-egy betegen észleltek izom- és ízületi fájdalmat, veseelégtelenséget, hasnyálmirigylobot, a vérlemezkeszám csökkenését.
A klaritromicin kezelés ideje alatt sajátos szívritmuszavarok léphetnek fel.
Bármilyen mellékhatásról - az ebben a tájékoztatóban nem említettekről is - számoljon be orvosának vagy a gyógyszerésznek.


(Ennyi erővel bármit ráfoghatok igaz? Viszont így lehet lazán belehalni egy laza megfázásba,szerintem ezt a mérget ajándék urnával kéne árusítani. Tudjátok,az a durva,hogy simán megkajáltatják az emberekkel,elfogadják. De ha egy homeopátiás szer nem használ,kitör a parasztgyalázat...)
Kategória: Archívumom | Megtekintések száma: 492 | Hozzáadta: bedroomdj | Tag-ek(kulcsszavak): kockázatok, és mellékhatások | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Copyright MyCorp © 2024